Stichting Stadsfonds Hilversum heeft vanaf september 2024 een nieuwe voorzitter. Het is geen onbekende voor ons: Henk Broeders, de huidige penningmeester van het fonds. Hij volgt Maarten Pel op, die na 7 jaar aftreed vanwege het verlopen van de zittingstermijn.

Bekendheid Stadsfonds Hilversum vergroot
Maarten Pel heeft als voorzitter van oktober 2017 tot oktober 2024 een significante bijdrage geleverd aan het verhogen van de zichtbaarheid van het ondernemersfonds en het stimuleren van ondernemersactiviteiten. Zijn leiderschap tijdens de uitdagende periode van de coronacrisis heeft geleid tot het succesvol behalen van deze doelstellingen. In zijn laatste zittingstermijn ondertekende hij een nieuwe uitvoeringsovereenkomst met de gemeente, wat een bevestiging is van de voortdurende steun en erkenning voor het belang van het Stadsfonds voor stadsbrede projecten.

Henk Broeders, die eind 2018 toetrad tot het bestuur van het Stadsfonds en vanaf maart 2020 de rol van penningmeester vervulde, zal in september 2024 de functie van voorzitter op zich nemen. Met een uitgebreide ervaring als bestuurder bij verschillende organisaties via zijn onderneming Henk Broeders Advies, gespecialiseerd in Business Transformation, Change Management en IT-strategie, heeft hij ook enkele jaren als bestuurder gediend bij Museum Hilversum.