Komend najaar, 5 oktober 2024, organiseert de Stichting Gooi Event het 4e gravel marathon deluxe. Een heroïsche tocht met alles wat gravelen te bieden heeft. Waar iedereen rechtsaf slaat gaat de Gooische 200 wij links, op zoek naar het avontuur over onbekende gravelpaadjes, door ongerepte natuur en langs verborgen pareltjes, met koffie, bier en goed eten na afloop.

Wat passie teweeg kan brengen

Vanuit passie voor ’t Gooi, de natuur en fietsen is het idee ontstaan voor de Gooische 200. Het voelde voor initiatiefnemer Gaston Merckelbagh als vlinders in de buik. Samen met Björn van den Langenberg richtte hij Stichting Gooi Events op en de eerste Gooische 200 was in 2021 een feit.
De behoefte van mensen om te recreëren in het groene buitengebied wordt alleen maar meer door de verstedelijking. Daarom zijn evenementen als deze wenselijk om binnen de kaders en voorwaarden die de natuurorganisaties en instanties stellen om in gezamenlijkheid te komen een route. Door samen in gesprek te gaan over hoe wel kan, kom je tot een bijzonder evenement” aldus Gaston Merckelbagh.

Dit moet je weten over de Gooische 200

Vanaf het prachtige en unieke Landgoed Zonnestraal vertrekken de fietsers voor 200 kilometer gravelroute over de mooiste gravelstroken, door heerlijk heidegebieden en door prachtig natuurschoon van het Gooi. En let op, het Gooi zou niet het Gooi zijn, als dit een Gravel Marathon Deluxe zou zijn. De organisatie wil de overlast voor andere recreanten in ’t Gooi tot een minimum beperken. Om dit te realiseren staan zij een goede verbinding met alle instanties om zaken vooraf in goed overleg en in gezamenlijkheid af te stemmen.