Bij de start van Het Stadsfonds in 2015 is Hilversum verdeeld in 16 trekkingsgebieden. Na 5 jaar blijkt dat een aantal gebieden niet logisch was ingedeeld. Er heeft, na ondertekening van de nieuwe uitvoeringsovereenkomst met de gemeente, een aanpassing plaatsgevonden. Dit is het resultaat:

  • De Gijsbrecht:

de gehele grens verdwijnt en De Gijsbrecht komt volledig bij trekkingsgebied Zuid. In de afgelopen 5 jaar is gebleken dat De Gijsbrecht een aantrekkingskracht heeft voor een groter gebied dan alleen de winkelstraat. Daarnaast worden door de verrichte inspanningen veel samenwerkt met de omliggende instanties en bedrijven in het gebied Zuid.

  • Havenstraat en Vaartweg:

komt los van het Centrum en komt volledig bij Noordwest Villagebied. De afgelopen jaren is gebleken dat de Havenstraat en Vaartweg niet in de scope van Stichting Centrum Hilversum liggen. Ze konden daarom niet (genoeg) meeliften met de projecten die vanuit het trekkingsgebied Centrum werden georganiseerd.
Aangezien de winkeliersvereniging HavenVaart in verbondenheid is met de omliggende wijk Noordwest Villagebied en de bijdrage die deze straten willen leveren aan de leefbaarheid/levendigheid van deze wijken is het logischer de Havenstraat en Vaartweg bij dit trekkingsgebied worden opgenomen.

  • Spoorzone:

op laten gaan in twee andere trekkingsgebieden, namelijk Oost en Zuidoost. Dit gebied is (nog) niet georganiseerd. Met de gebiedsagenda 1221 van de gemeente is het logischer om heel postcodegebied 1221 in Oost onder te brengen. En de andere delen van wat nu trekkingsgebied Spoorzone is bij die omliggende wijken onder te brengen. Namelijk als volgt:
– De Spoorzone ten oosten van het spoor (postcodes 1221 en 1223) bij trekkingsgebied Oost. Dan gaat het o.a. om de Korte Noorderweg, Hunkemöller en Werf35.
– De Spoorzone ten westen van het spoor is te klein als zelfstandig trekkingsgebied (EO, H-Park, VSH met postcodes 1212) daarom onderbrengen bij Zuidoost.

  • Zuidwest:

een deel van trekkingsgebied Zuid komt bij trekkingsgebied Zuidwest. Door de oprichting van de Ondernemersvereniging Hilversum Zuidwest (OVHZW) is de vereniging ook een belangenbehartiger geworden voor de overige (buur)ondernemers. Denk aan de kleine bedrijven (terreinen) aangrenzend aan het Havenkwartier Kerkelanden Collectief en Zeverijnstraat, locaties zoals deel van de Vaartweg, Oude Loswal, Loosdrechtseweg, Bodemanstraat, Diependaalselaan, van Ghentlaan. Ook hier heeft OVHZW leden en zijn delen opgenomen in het collectieve camera plan en/of kunnen hier nog op aansluiten c.q. worden opgenomen.

De nieuwe trekkingsgebieden Stadsfonds Hilversum