Wat is SCENECS?
Het SCENECS International Debut Film Festival biedt internationale startende filmmakers een platform om hun films te laten zien. Festivaldirecteur Arya Tariverdi : “SCENECS is niet zomaar een filmfestival. Het is een filmbeleving. Als bezoeker van het festival zie je de parels van de filmmakers. Hier beleef je films als de meest gevarieerde en krachtige kunstdiscipline. Bij SCENECS wordt de wereld bij elkaar gebracht door film”.

SCENECS 2018 – 22 t/m 29 juni
Dit jaar is de 12e editie van het SCENECS International Debut Film Festival. Voor de 3e keer vindt het festival in Hilversum plaats. Uit een selectie van meer dan 800 films, met inzendingen uit 76 landen, zijn er uiteindelijk 79 films gekozen die worden vertoond. De verschillende locaties waar de films worden vertoond, zijn

  • de Vue Bioscoop Hilversum,
  • Filmtheater Hilversum en
  • Bibliotheek Hilversum.

Waarom ondersteuning van het Stadsfonds?
Het SCENECS international debut filmfestival is een groeiend festival dat elk jaar weer een vernieuwende bijdrage levert aan het op de kaart zetten van Hilversum, lokaal, landelijk en internationaal.

U stemt welke filmmaker de beste is
Na elk bezoek van een debutfilm wordt aan u gevraagd wat u er van vindt. Middels een stembiljet geeft u een cijfer aan de film.
Tijdens de Grand Gala Award Event op 29 juni 2018 worden The Dutch Golden Stone, de officiële SCENECS awards, uitgereikt aan de winnaars.

Het Stadsfonds Hilversum reikt de Talent award uit aan het meest veelbelovende MBO/HBO talent van Hilversum e.o.

 

Kaarten voor het SCENECS International Debut Film Festival zijn te koop via de website van SCENECS.