Het unieke hier is dat het culturele landschap van Hilversum verrijkt wordt door een buitengewone concertbeleving in een prachtige natuurlijke omgeving.

Live in ‘t Bos is een vierdaags minifestival dat plaatsvindt op Landgoed Zonnestraal, gelegen in het Hilversumse bos aan de rand van Loosdrecht.

24 t/m 27 augustus 2023

Het bosrijke terrein biedt een intieme en sfeervolle setting voor de concerten. Alle artiesten zullen in een aangepaste, uitgeklede setting spelen, wat de concerten ook muzikaal gezien uniek maakt.
De 1e editie staat gepland voor 24 t/m 27 augustus 2023. Verschillende optredens van zowel bekende als aanstormende Nederlandse artiesten staan op het programma.

Amfitheater midden in de natuur

Een sfeervol bospad leidt de bezoekers tot aan een theater dat verstopt ligt tussen de bomen. Een ware ‘hidden gem’, dat goed bereikbaar is per fiets vanuit Hilversum en de omliggende dorpen. Het amfitheater biedt plaats aan een publiek tot 800 personen.

Van idee naar plan door samenwerking

Het idee van Live in ‘t Bos is ontstaan doordat twee afzonderlijke ideeën toevallig elkaars paden kruisten.

  • Jochem Winterwerp en Michiel van der Deijl hadden tijdens het Bosjesfestival van 2022 een ingeving en realiseerden zich het potentieel van het terrein waarbij natuur, intimiteit en de beste Nederlandse artiesten samen konden komen.
  • De Vorstin heeft ten tijde van corona De Kweeksessies georganiseerd in de Kwekerij, centrum Hilversum. Wegens succes wilde De Vorstin dit herhalen, maar de locatie was niet meer beschikbaar.

Door het combineren van het succes van De Kweeksessies en diens professionele karakter in
combinatie met de locatie van het Bosjesfestival is Live in ‘t Bos ontstaan.
Een echte co-creatie, wat voor Het Stadsfonds een van de redenen was om financieel bij te dragen.