Viering in Hilversum

Op 6 november 2019 is het 100 jaar geleden dat in Nederland de eerste openbare radio-uitzending plaatsvond. Weliswaar vanuit Den Haag, maar in samenwerking met de Philips Seintoestellenfabriek in Hilversum.

24-uurs radiostation

Dit jubileum wordt onder meer gevierd met een 24-uurs radiostation vanuit Hilversum Oost.
Programmatisch opereert het radiostation vanuit Hilversum, de gastgemeente voor 100 Jaar Radio, maar digitaal bereikt Radio 100 Jaar heel Nederland en Vlaanderen.

Vroeger gefuseerd met nieuwste techniek van nu

De programma’s van Radio 100 Jaar laat muziek horen van vooral de jaren ’60 en ’70 tot een paar jaar geleden. Een ruim aanbod dus.
In de speciaal gebouwde studio in de Kievitstraat wordt vintage apparatuur gecombineerd met de nieuwste technieken. Het beste van vroeger gefuseerd met de nieuwste technische mogelijkheden

Voor jong en oud

Talloze programmamakers uit heel Nederland (en Vlaanderen) komen vertellen over hun station en werkwijze. Een goed verhaal uit Venlo willen ze in Zaandam ook wel horen. Zo wordt dit een soort van verdeelstation voor uiteenlopende radiomakers. Dat zijn veelal mensen met een liefde voor het mooie van vroeger, maar die tegelijk volop gebruik maken van de huidige digitale mogelijkheden. Gelukkig zijn er aardig wat jongeren die zeer geïnteresseerd zijn in hoe destijds radio werd gemaakt. En daar zitten er ongetwijfeld een paar tussen die met die inspiratie morgen aan de slag gaan, op een lokale of landelijke omroep.

Bijdrage van het Stadsfonds

Het Stadsfonds is positief over het initiatief, zeker voor de buurtverbinding en nationale uitstraling.

www.radio100jaar.nl