employee-motivation-and-performanceEen leuk, vernieuwend project dat door Stadsfonds Hilversum wordt ondersteund is Topklas Digital Design. Dit project is een samenwerking tussen Hilversum Media Campus, Beeld en Geluid, verschillende middelbare scholen, bedrijven en de Gemeente.

Leerlingen van jaar 3 van vmbo, havo en vwo gaan een case oplossen van een echte opdrachtgever in zes bijeenkomsten gedurende vijf maanden bij Beeld en Geluid.

Op deze manier worden jongeren gestimuleerd om hun talenten te ontwikkelen op het gebied van media, creativiteit, ondernemerschap, technologie en 21th century skills zoals, samenwerking, communicatie en mediawijsheid. Deze vaardigheden zijn steeds meer bepalend voor deelname aan de maatschappij en arbeidsmarkt, niet alleen in de creatieve sector. Bovendien is het zelf bedenken en ontwikkelen van een product voor leerlingen een enorm bevredigende en leerzame ervaring. Zij worden zich bewust van de uitdagingen waar organisaties voor staan en voelen zich betrokken om mee te helpen deze uitdagingen op te lossen. Die betrokkenheid wordt gegenereerd door de leerlingen letterlijk uit de schoolbanken te halen.

Het bestuur van Stadsfonds Hilversum is van mening dat Topklas Digital Design een prachtig middel is om het onderwijs en bedrijfsleven in Hilversum meer met elkaar te verbinden.

Voor een sfeerimpressie bekijk de aftermovie van een vorige editie.