Buitenplaats De Hoorneboeg, aan de zuidelijke rand van Hilversum, is al eeuwenlang een unieke plek waar mens en natuur samenkomen. Door in verbinding te komen met jezelf, met anderen en met de natuur ben je in staat om bij te dragen aan een positieve verandering in de wereld. Het hele jaar door wordt hier invulling gegeven aan belangrijke thema’s in de samenleving zoals mentale gezondheid, natuur, diversiteit en nieuw leiderschap.

Activiteiten voor jong en oud

Op zaterdag 20 april viert De Hoorneboeg samen met iedereen die komt  de 1e editie van het Earthday Festival!

Er is een markt waar je kennis maakt met een nieuwe generatie ondernemers die, ieder op eigen wijze, een positieve bijdrage leveren aan de wereld van vandaag èn morgen.

Je leert de producten kennen en het verhaal erachter. Van Nederlandse wol tot circulaire paddenstoelen en van eier-aandelen tot lokale granen. Vanaf de markt loop je zo de moestuin in, waar je kunt blijven hangen voor livemuziek en een hapje of drankje.

Leren hoe we de aarde een handje kunnen helpen

Er wordt stilgestaan bij al het moois dat de aarde ons geeft. We leren o.a. hoe je je eigen moestuin start. Hoe werkt de wonderbaarlijke band tussen bijen, bloemen en mensen? Wat is een volgende stap in een duurzaam leven?
Naast lezingen en workshops is er een Bosbios voor volwassenen en ‘t Bosbiosje met Koos de Koala voor kinderen.

Aanmelden doe je via de website van Earthday Festival.

Bijdrage van het Stadsfonds

Earthday Festival is een onderdeel van het jaarprogramma van Buitenplaats De Hoorneboeg. Naast dit festival ondersteunt het Stadsfonds ook de activiteiten Hartverwarmers, Bosbios en Uit de schaduw Festival. Het zijn diverse activiteiten die we vinden passen in dit deel van Hilversum. Het landgoed biedt zo een kans om Hilversum op de kaart te zetten voor duurzaamheid en levenskunsten.