Een historisch landgoed, ruisende bomen met lampjes, strandstoeltjes met dekentjes, lekkere snacks en drankjes en een stel nieuwsgierige ogen. Zodra de schemering valt kijken we samen films die je inspireren, doen nadenken en je hart verwarmen. Dat doen we samen, in verbinding met elkaar, onszelf en de natuur. Kortom, een prachtig Feelgood project (waar mensen in Hilversum fysiek en mentaal kunnen bijtanken): De Bosbios op Buitenplaats De Hoorneboeg.

Succesvol

De Bosbios was in 2021 een groot succes. Dat smaakte naar meer! Meer dagen, meer film, meer verdieping en meer samenhorigheid. Daarom heeft de organisatie het concept flink uitgebreid. In 2022 presenteren ze niet alleen de hartverwarmende biosavonden, maar ook een inspirerend dagprogramma vol vernieuwing, verdieping en bewustwording.

Thema’s en data

In de Bosbiosweken en weekenden worden verhalen verteld over verbinding – met jezelf, met anderen en met de natuur. Zie de filmagenda van de Bosbios

  • De zoektocht naar jezelf (Bosbiosweek 18 t/m 24 juli)
  • De zoektocht naar verandering (Bosbiosweek 15 t/m 21 augustus)
  • Inheemse wijsheden en rituelen (Bosbiosweekend 5 & 6 augustus)
  • Uit de schaduw – films over de moed om jezelf te zijn (Bosbiosweekend 9, 10, 11 september)
  • Regeneratieve landbouw (in het weekend van het Oogstfeest: 16 & 17 september)

Meer informatie vind je op de website van Bosbios Hilversum
Zien hoe het vorig jaar was? Bekijk de aftermovie uit 2021.

Toekenning Stadsfondsbijdrage

Het Stadsfondsbestuur vindt het project passend bij het trekkingsgebied (Landelijk gebied Zuid). Mooie SMART-doelstellingen zijn verwoord in het projectplan. Vernieuwingen ten opzichte van vorig jaar. Goede ambitie. Natuur en cultuurbeleving; mooie combinatie. Het project genereert verbinding en economische waarde voor het gebied.

Vrijwilliger zijn bij de Bosbios?

Wil jij deze zomer gratis naar de film, met de handen uit de mouwen en de voeten in de bosgrond? De Bosbios is op zoek naar meerdere vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op WIJ ZOEKEN VRIJWILLIGERS VOOR DE BOSBIOS