Culturele Buitenplaats De Hoorneboeg_logo-orangeDe Hoorneboeg ligt als een mysterieuze heuvel op de gelijknamige heide. Voor wandelende en fietsende Hilversummers is het een plek ‘die er altijd was’, even mooi, oud en stabiel als het omringende landschap. Toch gaat er iets veranderen. Wij werken aan plannen voor een duurzame instandhouding van dit bijzondere gebied en de ontwikkeling naar een toekomst als Culturele Buitenplaats. Een unieke plek waar Hilversummers en anderen de symbiose tussen natuur, cultuur, spiritualiteit kunnen beleven.

Met Jou
Dagblad Gooi- en Eemlander betitelde onze aanpak als Nieuw plan Hoorneboeg daagt uit. En inderdaad, wij zoeken ondernemers, organisaties en particulieren uit Hilversum en daarbuiten die samen met ons de Culturele Buitenplaats willen realiseren. Stichting De Hoorneboeg doet dit via een reeks van evenementen en het herbestemmen van het landgoed.

Events
Stichting De Hoorneboeg organiseert het komend jaar een reeks evenementen die de Culturele Buitenplaats op de kaart zet. Stadsfonds Hilversum ondersteunt die events met een financiële bijdrage. De events richten zich op natuur, cultuur en spiritualiteit. Daar blijkt volop behoefte aan, vooral in de driehoek Amsterdam-Amersfoort-Utrecht waar Hilversum middenin ligt. De stichting richt zich daarbij in bijzonder op de doelgroep 25-45 jaar. Ondanks hun vaak hectische bestaan, zoekt juist deze groep naar meer zingeving en verbondenheid in hun leven. En dan het liefst op een manier die bij hen past.

Culturele Buitenplaats De Hoorneboeg_De MoestuinHerbestemmen
De Culturele Buitenplaats is een landgoed op een unieke plek met 6 ‘groene kamers’ in het parkbos. Voor de kamers zoeken wij partijen met ideeën, initiatieven en plannen op het gebied van cultuur, training & ontwikkeling, ontspanning & ontmoeting (met eten, drinken en slapen), bijzondere woonconcepten en natuur. Komend jaar wordt met de nieuwe partners de toekomst van De Hoorneboeg vormgegeven. Onze uitvalsbasis is onze buitenwerkplaats De Tuinmanswoning.

Laatste nieuws events: www.vriendenvandehoorneboeg.nl/nieuws

Meer informatie Culturele Buitenplaats: www.vriendenvandehoorneboeg.nl

Kennismaken? Maak een afspraak en kom langs: info@vriendenvandehoorneboeg.nl