SCENECS International Debuut Film Festival 15 tot en met 22 april 2016

Scenecs logoHet SCENECS International Debut Film Festival biedt internationale startende filmmakers een platform om hun films te laten zien. “SCENECS is niet zomaar een filmfestival. Het is een filmbeleving. Als bezoeker van het festival zie je de parels van de filmmakers. Hier beleef je films als de meest gevarieerde en krachtige kunstdiscipline. Bij SCENECS wordt de wereld bij elkaar gebracht door film,” aldus festivaldirecteur Arya Tariverdi.

In de maand april 2016 was het tweede lustrum met SCENECS. Van een eendaags festival in een enkel zaaltje met een handjevol films, groeide SCENECS in tien jaar tijd uit tot een volle weeks internationaal festival waar het publiek en honderden internationale debuterende filmmakers elk jaar reikhalzend naar uitkijken.

Met het dit jaar te kiezen voor Hilversum als hoofdlocatie kon SCENECS een betere invulling geven aan hun groeiambities. JT bioscoop, filmtheater Hilversum, Instituut voor Beeld en Geluid, Studio 21 en diverse opleidingen waren locaties voor unieke programmering, bestaande uit kwalitatieve en vernieuwende films voor een breed publiek.

De winnaars van het SCENECS International Debuut Film Festival werden bekend gemaakt tijdens een groots opgezet Grand Gala Award Event. Deze feestelijke prijsuitreiking vond plaats op 22 april in Studio 21 te Hilversum.

Stadsfonds Hilversum heeft bijgedragen aan dit festival omdat dit een project is wat wij graag in Hilversum willen hebben. Het heeft alure, internationale uitstraling en het werd zeer professionele georganiseerd. Diverse doelgroepen werden aangesproken op originele wijzen (o.a. ouderen, scholieren) door middel van diverse samenwerkingen. De organisatie deed er alles aan om het filmfestival in heel Hilversum te laten leven.