nakkStadsfonds Hilversum heeft een mooi initiatief mede mogelijk gemaakt: op zondag 6 maart om 16.00 uur zal het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet optreden in het sfeervolle clubhuis van tennisvereniging ’t Melkhuisje aan de Bussumergrintweg in Hilversum.  

Zijn vier klarinetten te veel van het goede? Niet als je het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) beluistert. Van de hoge es-klarinet, via de bes- en a-klarinet en de bassethoorn naar de basklarinet: net als bij een strijkkwartet horen we een volmaakt ensemble. Met het uitverkochte concert van Lavinia Meijer nog in onze herinnering maken we ons op voor weer een muzikaal hoogtepunt. Op zondag 6 maart om 16.00 uur speelt het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet een zeer gevarieerd programma van een uur. Men hoort o.a Bach (delen uit de Goldberg Variaties), Mendelssohn en Guillermo Lago.

Het jonge NAKK behoort tot de nieuwe generatie veelzijdige klassieke musici. Naast optredens in Nederland zijn zij ook internationaal actief. Ze maakten tournees naar landen met een bijzondere muziekcultuur, zoals Bulgarije en Portugal. De opgesnoven invloeden zijn terug te horen in hun programma’s. Het NAKK is altijd op zoek naar uitdagende muziek en bijzondere samenwerkingen. Met een eigenzinnige kijk op ensemblespel en hun spontaniteit op het podium weten zij al snel de harten van het publiek te veroveren!