“Met dit project laten we zien wat voor bijzonder Hilversummers we in ons midden hebben!” (Diederick Kraaijeveld is een internationaal befaamde kunstenaar)
“En het past volledig in onze missie & visie van de Riebeeck: Groei en Bloei“, meldden de initiatiefnemers van dit project (Deborah den Dulk, Raoul van de Wetering en Winkelcentrumvereniging De Riebeeck Galerij).

Wat is het doel van het project?

Met dit kunstwerk willen we de wijk een creatieve boost geven.
Met dit kunstwerk willen we de Riebeeck vleugels geven en neemt de wijk Riebeeck een “vlucht”
Met dit project willen we de toon zetten voor nog meer kunst en creativiteit in Hilversum, aanspreken van creatieve makers om echt het verschil te maken.
Met dit project willen we Hilversum voorzien van toegankelijke kunst.

Hergebruik materialen = start van duurzaamheid in Zuidoost Hilversum

Het hout voor het kunstwerk is voor een klein deel afkomstig van de tunnel die Oost en Zuidoost verbindt. Een heel groot deel van het hout komt van allerlei plekken in Hilversum. Zo zijn planken gebruikt, die Diederick Kraaijeveld uit allerlei bouwcontainers in Hilversum heeft verzameld. Er zitten (grijze) plankjes in van de oude directeurswoning op de vroegere Gemeentewerf (het witte gebouw dat een paar jaar geleden is gesloopt). Het het kopje van de mus is voor een deel van het hout van een antieke tafel, die Diederick van een buurman kreeg.
Het kunstwerk past heel goed bij wat de wijk wil uitstralen: door meer kunst in de wijk en openbare ruimte ontstaat er bewustwording van de upgrade van de wijk. En alles in het kader Groei & Bloei. De in de wijk gevestigde ondernemers willen graag duurzame toepassingen doorvoeren: o.a. meer groen, waardoor het leefgebied van de huismus ook verbeterd wordt.

Waarom Stadsfondsbijdrage?

Er komt echt iets van waarde aan de muur en het is een mooi herkenningspunt in/van de wijk. Het Stadsfonds is positief over dit initiatief, dat onderdeel is van het jaarplan van De Riebeeck Galerij. Er is 10.000,- toegekend aan dit project.