Stichting Hilversummers.nl, hadden het idee om street art te realiseren op een gevel in Oost, namelijk op het Wegaplein. Het Wegaplein is een grote speeltuin waarbij in het hart van de speeltuin een blinde muur aanwezig is van twee verdiepingen. Ondernemende bewoners met kinderen stonden in die speeltuin en dachten “deze gevel en de speeltuin komen veel beter tot hun recht als hier een gave muurschildering op zou zitten.”

Hilversummers.nl x Street-art kunstenaars x NPO Zappelin

Het idee werd gedeeld met Hallie Lama en Eric van der Vegt, beiden street art kunstenaars in Hilversum. Tijdens de brainstorm werd al snel bedacht dat NPO Zappelin betrokken moest worden, gezien de huisstijl van super vrolijke en leuke dieren. Kwam het even mooi uit dat de NPO ook een Hilversumse partij is! 1+1=3

Wat is het doel van dit project?

  • Mediastad zichtbaar(der) maken in heel Hilversum en in dit geval in Hilversum-Oost.
  • Street-art realiseren die past bij de doelgroep!
  • Lelijke gevel een upgrade geven en hierdoor de speeltuin meer allure geven.
  • Samenwerking tussen Hilversumse partijen.
  • Laten zien dat inwoners met ondernemende organisaties zelf ideeën kunnen verwezenlijken!

Bijdrage van het Stadsfonds

Het Stadsfondsbestuur is positief over dit project. Het idee om de mediastad meer in diverse gebieden te laten leven en street art in te zetten als middel voor imagoversterking en verbinding = helemaal van nu. Ook de genoemde samenwerkingen zijn goed. We hebben een bedrag toegekend van 7.500,-.