Op zondag 24 juni 2018 organiseren hockeyclubs HMHC en Spandersbosch en de Gooische Bierbrouwerij het eerste Gooisch Straathockey Festival op het Marktplein bij Mout in Hilversum. Straathockey is een toegankelijke variant van de hockeysport en kan door iedereen worden gespeeld (van 9 tot 90 jaar). Deelname is gratis. Meld je aan!

Waarom bijdrage van het Stadsfonds?

Dit is een evenement dat verbindt. Enthousiaste ondernemers die samen met de hockeyclubs uit de omgeving reuring willen creëren in het centrum van Hilversum. De sport van de buitenwijken naar het centrum halen en daardoor onbekenden met de sport te betrekken en een leuke dag te bezorgen. Extra is dat er aandacht wordt besteed aan minder validen.
Leuk initiatief om ook het marktplein wat beter te gebruiken. Het Stadsfonds hoopt dat het Gooisch Straathockey Festival uitgroeit tot een Hilversums evenement van betekenis.

Programma

Er wordt op het Marktplein gespeeld met plastic ijshockey-sticks en een lichte bal van 26 gram (unisticks met unibal). Je kunt gewoon op gympen meedoen en er is geen bitje of verdere bescherming nodig. Elk team speelt minimaal drie wedstrijden in 2 tot 3 uur tijd.  Meld je aan!

Niet hockeyen?
Als je zelf niet wilt spelen is het ook een aanrader om te komen kijken. Het belooft een hele gezellige middag te worden met lekkers van verschillende lokale foodtrucks, muziek van DJ en live-bands en een groot terras om gezellig te genieten en een drankje te drinken.