“Ik zag de sluiting wel een beetje aankomen, ook omdat dit in omringende landen al gaande was”, vertelt Charly de Wijs van restaurant Chef aan de Werf. “In het begin dacht ik drie weken overleef ik wel, we zijn in de vakantie immers ook gesloten, zes weken ging ook nog wel maar toen was er toch wel actie nodig en zijn we Chef to go gestart. Op vrijdag en zaterdag kunnen mensen een drie gangen menu afhalen.

Wat meeviel

Het voordeel van onze locatie op Werf35 is dat we heel makkelijk een drive thru kunnen organiseren. Het was wel even uitvinden hoe en wat. Vaste leveranciers leverden spullen veel minder vaak dan gebruikelijk, dus dit hield in dat we vier keer per week naar de Sligro moesten rijden om alle spullen in huis te halen. Ook het personeel moest even wennen maar uiteindelijk is het een groot succes.
De Chef to go formule heeft onze naamsbekendheid in Hilversum en omstreken vergroot. Veel mensen die nog nooit bij ons in het restaurant zijn geweest hebben ons weten te vinden en geven nu aan zeker terug te komen.”

2 juni weer open

“Nu het beleid versoepeld wordt gaan we vanaf 2 juni 2020 weer open en willen we de volledige focus leggen op ons restaurant en het restaurant weer volop in beweging zien. We hebben de nodige maatregelen genomen zodat gasten op gepaste afstand kunnen eten. We hebben zelf schotten gemaakt en proberen daarmee knusse hoekjes te creëren. Omdat we de helft van de mensen toe kunnen laten die we normaal kwijt kunnen, werken we met twee shifts op een avond. Ook ons terras hebben we ruimer kunnen opstellen zodat daar ook ruimte is om te dineren bij mooi weer. Het is natuurlijk spannend of de mensen ook daadwerkelijk gaan komen maar de eerste reserveringen zijn veelbelovend.”

Wat heeft de crisis jou gebracht?

“Het mooie van deze tijd is dat er samenwerkingsverbanden ontstaan en dat ondernemers elkaar helpen. Zelf heb ik bijvoorbeeld in het begin een grote kaas waar ik niks meer mee kon gegeven aan kaasboer Alexanderhoeve in winkelcentrum Seinhorst.
Samen met Il DiVino en Matthijs Boon, hebben we elkaars product gepromoot, door middel van kortingen en vouchers.
Je moet elkaar toch een beetje helpen in deze tijd. Het filmpje dat we gemaakt hebben op Bevrijdingsdag naar initiatief van Meddens en Mout, is een mooi voorbeeld hoe we elkaar en de Hilversumse bevolking een hart onder de riem konden steken.
Verandering is altijd wennen, maar ik zie de komende tijd met vertrouwen tegemoet.”

Restaurant Chef aan de Werf