Heb je een idee? Meld het!

Bewoners willen graag meepraten over de inrichting van hun eigen omgeving. Allard Bentvelsen geeft ze die kans. Samen met Raoul van de Wetering richtte hij het internetplatform Hilversummers.nl op. Het is een plek waar inwoners terecht kunnen met hun ideeën, waarna gezocht wordt naar mogelijkheden om ze ook daadwerkelijk te realiseren. In het tweede webinar van Het Stadsfonds woensdag 13 januari 2021 lichtte hij het initiatief toe.

Allard en Raoul ontmoetten elkaar bij de gebiedstafel 1221. Een initiatief van gemeente Hilversum om samen met de Hilversum-Oost bewoners, ondernemers en de ontwikkelaars te komen tot een nieuwe inrichting van het gebied. Er kwamen veel ideeën uit voort, maar tevens werd duidelijk hoe ingewikkeld het is om ze te concretiseren. Het was een tegenvaller hoe dat proces ging.

Weerbarstige werkelijkheid

‘Bij ons ging het licht uit. Je stimuleert ons om in beweging te komen, dan worden we enthousiast en vervolgens valt het stil’. Toch is Allard Bentvelsen niet verbitterd. Dit soort processen zijn nu eenmaal ingewikkeld en vragen om een omslag in het denken.

‘Aanvankelijk ontstond een klaagclubje. Veel te vaak hoor je waarom iets niet kan’. Ondanks deze tegenvaller is Allard Bentvelsen positief over de kans op succes. Wij kijken vooral hoe het wel kan. Als je de energie hebt om te klagen, kun je ook de handschoen oppakken en kijken wat we moeten doen om plannen wel voor elkaar te krijgen’.
En zo ontstond het platform Hilversummers.nl

Waarmee kun je terecht bij Hilversummers.nl?

‘Mensen kunnen alles indienen. We richten ons vooral op de leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een gebied, wat te doen zwerfafval of elk ander initiatief waarmee we Hilversum een stukje mooier maken. Heb je iets bedacht, dien het dan in, ook al heb je niet de energie om het zelf uit te voeren. Er is altijd wel iemand die opstaat om bij het realiseren van een idee het voortouw te nemen’.

Mocht gemeente Hilversum nodig zijn bij één van de te realiseren plannen dan heeft Hilversummsers.nl goede contacten. ‘Hilversum heeft een ongelooflijk prettig en ondernemend college’, vindt Allard. ‘Als je de vraag stelt; wat kan wel, dan is er veel positivisme, ook bij ambtenaren’.

Hilversummers.nl is een initiatief dat financieel gesteund wordt door het Stadsfonds Hilversum.

Beluister het interview van Allard