De Gooische 200 is een graveltoertocht die start en finisht bij Brasserie Zonnestraal in Hilversum, waarbij avontuur, beleving, uitdaging, afzien, genieten, verbondenheid en een knipoog naar de rijkdom in het Gooi centraal staan. Een heroïsche tocht van 200 kilometer.

Sport en natuurbeleving in Hilversum en omstreken

De behoefte van mensen om te recreëren in het groene buitengebied en iets verderop ook in het blauwe plassengebied, wordt alleen maar meer door de verstedelijking. Daarom zijn evenementen als De Gooische 200 wenselijk. Natuurlijk binnen de kaders en voorwaarden die o.a. natuurorganisaties stellen. In gezamenlijkheid wordt een route gekozen. Door samen in gesprek te gaan over hoe het wel kan, kom je tot een bijzonder evenement.

Beperktheid een na- of voordeel?

Dat daarbij bijvoorbeeld het aantal deelnemers beperkt is kan de organisatie als een nadeel zien, maar het is ook om te buigen naar een kracht: aandacht voor elke deelnemer en eenieder een bijzondere ervaring meegeven. Een beleving die bij iedere sportieve fietser op de bucketlist staat.

Bijdrage van het Stadsfonds

Het Stadsfondsbestuur vindt dit project passen in onze feelgood- & sportthema’s, net als de cityrun. Doordat Zonnestraal de vaste start/finish plek is van dit event kan het met goede media-aandacht een Hilversums jasje krijgen.