Musical op podium Vorstin dankzij corona

12 Hilversumse basisscholen kunnen ondanks Corona toch musical opvoeren.

Voor de basisschoolleerlingen van groep acht is alles anders dit jaar. Zo ook de eindmusical, de afsluiting van het basisonderwijs. Vanwege de Corona crisis mag er namelijk geen publiek aanwezig zijn.

Herman Dummer

Dit mag niet zomaar gebeuren dacht Herman Dummer een dag nadat de nieuwe maatregelen in maart werden aangekondigd.

‘Uit ervaring met mijn eigen kinderen weet ik hoe belangrijk de eindmusical is voor de leerlingen. Daarom kwam ik op het idee om de kinderen de musical te laten uitvoeren in de Vorstin en met professionele middelen vast te leggen. De musicals worden door de scholen online uitgezonden, zodat ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s toch mee kunnen genieten van dit speciale moment’.
Dit initiatief is mede mogelijk dankzij een bijdrage uit Het Stadsfonds Hilversum.

Herman Dummer is geen onbekende in de Hilversumse media. Als eigenaar van Dagjemaken.nl en Events in Business is hij betrokken bij diverse projecten zoals de Open Studio Dagen, Dutch Media Week en de intocht van Sinterklaas.

De musicals van Hilversumse scholen professioneel vastgelegd; dát is Hilversum Mediastad

Omdat Hilversum de mediastad is, zag Dummer een kans ontstaan. ‘Dat Hilversum ook in deze tijd hier waarde aan hecht, bleek wel uit het feit dat de vele partijen enthousiast waren en bereid zijn om mee te helpen bij dit project’.
Het Metropole Orkest heeft aangeboden de leader van de video’s te maken. Beeld en Geluid stelt rechtenvrij beeldmateriaal beschikbaar over de geschiedenis van musicals. Naast dat de kinderen een professionele opname krijgen, wordt er in samenwerking met mediabureau F.C. Klap een mini documentaire gemaakt over het ontstaan van dit idee en de geschiedenis van musicals.

Enthousiasme bij de basisscholen

Dat deze creativiteit gewaardeerd wordt is duidelijk. Het enthousiasme onder de Hilversumse basisscholen is groot. Er doen namelijk 12 basisscholen mee aan dit project.
‘Dankzij de financiële impuls van het Stadsfonds, de gemeente en diverse sponsoren kunnen we dit jaar toch de achtste groepers een onvergetelijke ervaring bezorgen’.

De uitzendingen op NH Nieuws:

Uitzenddatum & tijd Uitzending
Dinsdag 7 juli – 17:35 uur Mini documentaire Coronaproof On Stage
Woensdag 8 juli – 15:30 uur Het misschien wel waargebeurde verhaal van Co en Vid
(Musical van de Jan van Rijckenborghschool)
Donderdag 9 juli – 15:30 uur Jungle Beat (Musical van de Elckerlycschool)
Vrijdag 10 juli – 15:30 uur Op een onbewoond eiland (Musical van Montessorischool Centrum)
Zaterdag 11 juli – 15:30 uur Hotel Hillywood (Film van de Wilhelminaschool)
Zondag 12 juli – 15:30 uur Corona de Musical (Musical van Jenaplanschool de Sterrenwachter)
Zondag12 juli – 17:35 uur (Herhaling) Mini documentaire Coronaproof On Stage