Sinds 2016 is Museum Hilversum de thuisbasis voor de uitreiking van de Zilveren Camera, de prijs voor de beste Nederlandse persfotograaf. Vandaag 1 februari 2019 is voor de 70e keer de Zilveren Camera uitgereikt. Winnaar: Cynthia Boll. Ze kreeg deze prestigieuze prijs voor de fotojournalistiek voor haar serie Sinking Cities Jakarta.

70 jaar Zilveren Camera

De Zilveren Camera bestaat dit jaar 70 jaar. Reden voor een bezoek van Koning Willem-Alexander. In het bijzijn van de Koning werd in Theater Gooiland de prijs uitgereikt. Vervolgens was de Koning, samen met de winnaar, de 1e bezoeker van de expositie in Museum Hilversum.

Uitnodiging

Informeert u bij het museum naar de VIP-avonden voor ondernemers.

Expositie t/m 31 maart 2019 te zien

In de tentoonstelling zijn ook de winnaars van de Prijs voor Storytelling, de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar en de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie te zien.

Tijdens het Nieuwsfestival zijn er verschillende activiteiten en kunnen bezoekers hun stem uitbrengen voor de Publieksprijs. Tien werken zijn geselecteerd waarop het publiek kan stemmen. De winnaar wordt op 30 maart bekend gemaakt.

Foto’s ook buiten te zien in de straten van Hilversum

De beste nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar zijn niet alleen in het museum te zien. Een selectie wordt getoond op grote borden in de binnenstad. In samenwerking met de ondernemers van het Centrum, HavenVaart, Gijsbrecht, het Stadsfonds en het Filmtheater worden foto’s ook in de etalages en in het filmtheater gehangen.

Doe mee met het letterspel

Speciaal voor speurneuzen hebben Hilversumse ondernemers aan de Havenstraat en Vaartweg letters geplaatst op de fotoborden in de etalages. De letters vormen samen een zin. Doe je mee? Haal bij Museum Hilversum de kaart op.

Waarom steunt Stadsfonds Hilversum dit evenement?

Nergens in Nederland is er een plek, een gebeurtenis waar – op een levendige, onderbouwde en terugkerende manier – de ontwikkelingen in de Nederlandse fotojournalistiek en journalistiek worden gepresenteerd en in dialoog worden gebracht. Het Zilveren Camera Nieuwsfestival is bedoeld om de brede, nationale vak gemeenschap van journalisten en nieuwsfotografen in contact te brengen met het publiek.

Hilversum: stad voor nieuwsfotografie

De Zilveren Camera is een unieke en belangwekkende aanvulling op dat wat al aanwezig is in Hilversum met onder andere Museum Hilversum, Beeld en Geluid en het Persmuseum.