Aan de oproep om van Hilversum een unieke experimenteerplaats te maken voor scholieren die hun creativiteit willen ontwikkelen geeft het Stadsfonds Hilversum gehoor door Crowded House financieel te ondersteunen.

Maatschappelijk & cultureel

Vanuit Crowded House gaan leerlingen van Comenius College Hilversum (en straks ook andere Hilversumse middelbare scholen) maatschappelijke en culturele initiatieven ontwikkelen die erop gericht zijn de sociale cohesie in de wijk te bevorderen en de verbinding tussen de maatschappij en de school te intensiveren.

Vernieuwend onderwijs

Dit project past helemaal binnen het aanleren van 21st Century Skills en Learning by Doing, speerpunten binnen vernieuwend onderwijs.  Crowded House is een door leerlingen bedacht en uitgevoerd initiatief, nieuw en uniek voor Nederland.

Activiteiten

Crowded House vestigt zich aan de Neuweg 217-219 in Hilversum vanaf 1 juni 2017 waar de leerlingen drie activiteiten gaan ondernemen.

 1. Via lokale traditionele kanalen en digitale media verhuren we shop-in-shop winkel units aan startende duurzame ondernemers.
  Doelgroep:  Startende duurzame ondernemers voor wie het een hoge drempel is meteen een duur winkelpand te moeten huren voor 5 jaar.
 2. Via een bijles-App kunnen leerlingen zich inschrijven voor betaalbare vakinhoudelijke bijlessen die wij aanbieden.
  Het werken via de bijles-App is de sociale media zoals die past bij Hilversum als mediastad.
  Doelgroep: Leerlingen van het middelbaar onderwijs in Hilversum die betaalbare bijlessen kunnen volgen.
 3. In een gedeelte van de winkel komt een lunchroom met heerlijke duurzame streekproducten.
  Doelgroep:  Buurtbewoners en werknemers van bedrijven in de buurt.

 

Adres: Neuweg 217-219 in Hilversum. De officiële opening is in september 2017!