Hoe is dit idee ontstaan?

Vier restaurants kwamen op het idee om de zorg te voorzien van gratis maaltijden.
Onder het mom van “Onze helden in de zorg staan onder

enorme druk en hebben door de overuren die ze nu draaien vaak geen tijd om boodschappen te doen, laat staan om te koken. En wij zitten noodgedwongen thuis en willen helpen door ze een (smakelijk) steuntje in de rug te geven! Daarom koken wij.”
is het idee vormgegeven in Hilversumse Helden.

Wie zijn deze initiatiefnemers?

Eetcafé de Gulle Graef, Foyer Restaurant Club REX, ROAST Bar & Grill, Proeverij de Open Keuken (winnaar verkiezing ondernemer vh jaar 2020)

Ondertussen zijn restaurants Porto Loosdrecht, Cooke’d, ‘t Zusje, en MEDDENS ook aangehaakt.

Goed voorbeeld (wie volgt?)

Dit project is een goed voorbeeld van de koppen bij elkaar steken en doen! Het Stadsfonds vindt het ook een goed voorbeeld hoe je als branchegenoten maar ook als concurrenten van elkaar toch samen kunt opgaan en samen naar buiten kunt treden. Hoe je in deze tijd aan de gang kunt blijven voor goodwill ná de coronacrisis. Door het project houdt men zichzelf en het personeel aan het werk én men draagt bij aan (gezond)gemak voor de zorgverleners

Toegekend bedrag

Er wordt 2.000,- aangevraagd voor de website en PR/promotie. Het Stadsfonds vindt dit een prima bedrag om deze groep ondernemers verder te helpen in dit initiatief.

Laatste update Hilversumse Helden (16 april 2020)

“De eerste week kookten we voor de zorgmedewerkers op donderdag t/m zondag. Inmiddels hebben zich meerdere bedrijven aangemeld en koken we inmiddels met 7 bedrijven 700 maaltijden per week. De aanvragen blijven maar binnen komen en zitten nu iedere dag vol!” aldus Frank Loois namens alle deelnemende restaurants.

Foto’s zijn te vinden op instagram of volg ze via Facebook.