De Corona-crisis legt veel bedrijvigheid stil, maar is ook een stimulans om met onvermoede creatieve ideeën te komen. De pizzaverkoper die met de bus bij je langs komt om de bestelde pizza voor de deur af te bakken. Het dagelijkse eten niet gekocht bij de supermarkt maar via de inventieve ondernemer die de groentebox met uitsluitend lokale producten voor de deur komt afleveren. En niet te vergeten alle uitvindingen die nu worden gedaan op het gebied van e-learning en e-meeting. Het zou wel eens kunnen dat deze crisis de samenleving in blijvende zin positief verandert.

Ideeën motor

De crisis blijkt een grote ideeën-motor te zijn. Dat wat aan innovatie nu loskomt willen we als Stadsfonds Hilversum graag koesteren en verder brengen. Inspireert de huidige situatie u tot nieuwe samenwerkingsverbanden, producten of oplossingen, wijk- of Hilversum breed gebonden? Sla de handen ineen met collega-ondernemers en dien uw plannen in bij Het Stadsfonds Hilversum. Voldoen ze aan onze criteria (stimuleren van de lokale economie, innovatie én verbinden) dan maak je kans op een stevige financiële bijdrage. Meer weten? Neem contact op met stadsfondsmanager Ingrid Geul 

Complimenten

Het Stadsfonds spreekt hierbij ook zijn betrokkenheid uit met de ondernemers die door deze crisis zwaar zijn getroffen en dié ondernemers die de samenleving draaiende houden, natuurlijk in het bijzonder allen in de zorg die zoveel werk verzetten.

Online overleggen

Wilt u nadenken over (kleine) projecten die nodig zijn, per wijk, per fondsgebied of Hilversumbreed, om voor nu of ná 1 juni de lokale economie, innovatie én het verbinden in Hilversum te stimuleren. We willen u aanmoedigen om elkaar online op te zoeken en ideeën met elkaar te bespreken. Hieronder een lijstje met online-vergadermogelijkheden:

1. GoToMeeting (14 dagen gratis uitproberen)
2. Zoom  (gratis tot max. 40 minuten)
3. Skype is gratis door iedereen te downloaden en als ik het goed lees, tot 50 personen videobellen
4. Webex: (1 maand gratis, meerdere licenties mogelijk)

Kijk ook eens hiernaar:
Vergelijkingen van

Oproep van de BV Hilversum: wat is ernst van uw situatie?

Ondernemersverening BV Hilversum heeft de bedrijven in Hilversum opgeroepen informatie te geven over de mate waarin ze financieel worden getroffen door de Coronacrisis. Op deze manier hoopt BV Hilversum inzicht te krijgen in de ernst van de situatie, welke bedrijven hulp nodig hebben maar ook welke bedrijven de helpende hand kunnen bieden. Klikt u hier om de oproep te lezen.

Wij wensen u alle kracht om vol te houden en deze crisis te bestrijden.