VMBO Techniekdagen Gooi en Vechtstreek

Er is een enorm tekort aan goed opgeleide technische vakmensen. Dat is de reden waarom diverse scholen in Gooi- en Vechstreek een samenwerking zijn aangegaan om de instroom in de techniek te bevorderen, zodat ook in de toekomst voldoende technische vakmensen in de regio beschikbaar zijn. Afgelopen 21 en 22 februari hebben 450 VMBO T leerlingen enthousiast kennisgemaakt met techniek.
Zie het uitgebreide filmpje van GooiTV

Waarom bijdrage van het Stadsfonds
Door jongeren te laten ervaren wat de mogelijkheden zijn in de techniek, zullen zij deze richting meenemen in hun keuzeproces. Het project bevordert het economisch klimaat voor (technisch) bedrijfsleven en werkgelegenheid voor de inwoners van Hilversum op lange termijn, wat een reden is voor het Stadsfonds om dit project mede te financieren.

Het doel van de Techniekdagen is drieledig:

 1. de deelnemers een kwalitatief hoogwaardig en dynamisch (doe)activiteitenprogramma aanbieden, waarin zij op een positieve en inspirerende manier kennismaken met
  de mogelijkheden van techniek;
 2. de deelnemers informatie geven, waarmee zij een weloverwogen onderwijs- en beroepskeuze kunnen maken;
 3. een bijdrage leveren aan een beter evenwicht tussen vraag en aanbod op de onderwijsarbeidsmarkt in de technische sector.

Hier ontmoeten bedrijfsleven, onderwijs, brancheorganisaties en overheid elkaar en staat de techniek in de regio centraal.
Het biedt een platform om, contacten te leggen en kennis en ervaring te delen.

Deelnemende en samenwerkende scholen:

 • Huizen, Huizermaat
 • Huizen, Erfgooiers College
 • Hilversum, Hilfertsheem College
 • Hilversum, Comenius College
 • Hilversum, MBO College
 • Hilversum, Savornin Lohman
 • Naarden, Vitus Mavo

OPROEP aan bedrijfsleven en opleidingsinstanties:
De wens is om dit evenement ook in de toekomst voort te zetten. Wellicht ook afstemmen met andere initiatieven in de regio. Samenwerking in de regio is hiervoor de basis. Enthousiaste onderwijsorganisaties, bedrijven, opleidingsbedrijven en overheidsorganisaties die samen werken aan hetzelfde doel: Jongeren laten kennismaken met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek.
Dus kom ook en praat mee! Donderdag 17 mei, 9.30 – 11.00 uur, Erfgooierscollege in Huizen.
Techniekdagen vanuit samenwerking verder, meld u zich aan.