Hilversumse ondernemers zijn actief! Tijdens de tweede vergadering van het bestuur van Stichting Stadsfonds lagen maar liefst 6 stadsfondsaanvragen op tafel.

1 daarvan voldeed niet aan de voorwaarden die voor het stadsfonds gelden. 1 is een Hilversum breed project en na akkoord van het bestuur doorgestuurd aan de Adviesraad. Twee aanvragen zijn teruggegeven aan de aanvrager met het advies de omschrijving van het project verder uit te werken.

Twee aanvragen zijn goedgekeurd. Waaronder het project Pop-up Events Arena.

Arenapark HilversumOmschrijving project: Vastgoedeigenaren + huurders + MBO College ROC + Gemeente Hilversum hebben zich binnen het Arenapark georganiseerd om het Arenapark sterker op de Hilversumse kaart
te zetten door het organiseren van Pop Up Events gedurende het jaar. Pop Up Events legt primair de verbinding tussen ondernemers, onderwijs en overheid waarmee een samenspel wordt gecreëerd dat de attractieve waarden van het gebied verhoogt. Secundair zal de daarmee verhoogde kwaliteit van het verblijfsgebied en ondernemersklimaat waarde toevoegen.

Het bestuur van het Stadsfonds vindt een stimuleringsbijdrage op zijn plaats omdat dit project het kantorenpark meer levendig maakt. Het promoot daarmee verder het gebied en heeft een positief effect op het ondernemersklimaat.

De komende tijd maakt stadsfondsmanager Ingrid Geul, samen met één van de bestuursleden, een rondgang langs de fondsgebieden in Hilversum (Stadsfonds On Tour) om vragen te beantwoorden en Hilversumse ondernemers aan elkaar voor te stellen en te stimuleren om tot ideeën te komen.