Als je vanuit het Hilversumse treinstation de Leeuwenstraat (winkelstraat) in loopt is een groot TV-scherm het eerste dat je ziet. Tot voor kort hing dat op een trespa achtergrond. Dat vonden de initiatiefnemers een gemiste kans om je welkom te heten in de mediastad. Door relatief heel simpel een muurschildering te maken verandert de uitstraling enorm. Ga kijken op de Groest, hoek Leeuwenstraat.

De initiatiefnemers zijn Hilversummers.nl, met name Raoul van de Wetering. Een jaar lang heeft hij partijen met elkaar in verbinding gezet, gebrainstormd, toestemming gekregen en geld bijeen gebracht. Het resultaat mag er zijn.

Aandacht

Op het TV-scherm wordt content van bedrijven en creatievelingen uit Hilversum getoond.

Door het kunstwerk achter het TV-scherm trekt het extra aandacht. Mensen kijken eerder naar boven en zo wordt het scherm een makkelijker kanaal om creatieve content te delen.

Thema’s media en kunst

Het Stadsfonds Hilversum ziet dat op deze manier beeldend wordt uitdrukt dat Hilversum een mediastad is. Met de mediakunst wordt de binnenstad meer met media verbonden en tegelijkertijd heeft het  communicatiekanaal een prominente plek.

5 juli 2023 om 11.00 uur wordt het kunstwerk officieel geopend.