Wel eens gehoord van het project: ‘fietsen alle jaren?’

Veel ouderen kunnen zelf niet meer fietsen en zitten noodgedwongen vaak binnen. Contacten met andere mensen en vooral jongeren verschralen. Om deze mensen weer het ‘fietsgevoel’ te geven en het contact tussen de generaties te versterken, komt een moderne riksja op een afgesproken tijdstip voorrijden voor een rit in de buurt.
Met dit initiatief zullen letterlijk (hernieuwde) ‘verbindingen’  gelegd worden tussen ouderen met die plekken in Hilversum waar ze een groot deel van hun leven hebben doorgebracht; gewoon om er even uit te zijn, misschien een kopje koffie te drinken op hun favoriete Hilversumse terras, een bezoekje te brengen aan het Dudokpark etc.

In 2016 is men in Hilversum Zuid gestart met dit project. Nu is de beurt aan Hilversum Noord/Oost met een eigen riksja. Vandaag 3 april 2018 werd de 2e riksja feestelijk binnengehaald bij woondienstencentrum Lopes Dias en wijkcentrum St. Joseph. Op beide locaties staan vrijwillige piloten klaar om mensen een plezierige rit te bezorgen.

Het bestuur van Stadsfonds Hilversum vindt dat dit project Hilversum op de kaart zet omdat dit een uniek project is.

Het riksjaproject in Hilversum is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Stadsfonds Hilversum, het Rabo Coöperatiefonds, Hilversum Fietst, Van Beek Tweewielers en riksjapassagiers en door medewerking van Stichting Hilversum Verbonden, Fietsersbond, Hilverzorg, VersaWelzijn en de buurtcoördinatoren van de gemeente Hilversum.