poster Lavinia MeierStadsfonds Hilversum heeft een mooi initiatief mede mogelijk gemaakt: op zondag 17 januari om 15.30 uur zal harpiste Lavinia Meijer optreden in het sfeervolle clubhuis van tennisvereniging ‘t Melkhuisje aan de Bussumergrintweg in Hilversum. Samen met fluitist Peter Verduyn Lunel en percussionist Christiaan Saris wordt een zeer gevarieerd en avontuurlijk programma uitgevoerd. Er staan werken voor harp-solo op het repertoire, maar ook combinaties met de andere instrumenten zijn te horen. Debussy en Satie, maar ook nieuw repertoire en improvisaties zullen te horen zijn.

Lavinia Meijer geldt als een groot ambassadeur voor haar instrument. Zij speelde in muziektempels als het Concertgebouw in Amsterdam, Carnegie Hall in New York, Musikverein in Wenen en Philharmonie in Berlijn. Maar haar zoektocht naar nieuw repertoire bracht haar ook naar poppodia als Paradiso en Het Paard van Troje.

De harp is onder haar handen een boeiend instrument voor jong en oud.

Peter Verduyn Lunel was solo-fluitist van het Radio Symfonie Orkest en momenteel is hij dat bij Het Gelders Orkest. Hij heeft een grote passie voor kamermuziek en op dit vlak heeft hij zich breed ontwikkeld met een veelzijdig repertoire, dat reikt van de vroege Barok tot hedendaagse werken. Hij maakte als solist een aantal tournees die hem door heel Europa en Noord-Amerika voerden.

Christiaan Saris werkt als slagwerker, geluidsontwerper en performer. Hij werkt samen met vele prominente (inter)nationale orkesten, ensembles, dans- en toneelgezelschappen, dirigenten en componisten.

Zondag 17 januari 2016 15.30 uur
Lavinia Meijer, harp
Peter Verduyn Lunel, fluit
Christiaan Saris. percussie
Programma: o.a Debussy, Satie, Tiersen en Glass
‘t Melkhuisje, Bussumergrintweg 57, 1217 BS Hilversum
Toegang: volwassenen € 17,50, jeugd € 7,50
Reserveren: melkhuisjemuziek@melkhuisje.com

Dit concert komt mede tot stand dankzij Van Lanschot Hilversum, Stadsfonds Hilversum, Show Equipment