top-2000-de lijstIn de Top 2000 week is Hilversum natuurlijk het middelpunt. Van 26 t/m 31 december kan je er in Hilversum niet omheen: bij het ‘Top 2000 Festival De Lijst’ beluister je de beste muziek en zijn er op verschillende plekken leuke evenementen in een geweldige sfeer.

Kijk voor het programma op: http://www.lijstfestival.nl

Wat is  ‘Festival de Lijst’?

Heb je even? ‘Festival de Lijst’ bestaat uit Talkshows, quizzen, een BigBand Festival, een Korenwedstrijd, Troubadourentocht, exposities, iedere dag heel veel live muziek en natuurlijk de Top 2000 badeendjes-wedstrijd. Voor de feestbeesten is er Dans & Dance tot in de late uurtjes.

Waar?

In de cafés wordt een ode gebracht aan legendarische artiesten uit de Top 2000. Een opwarmertje? Een fantastische tribute aan Amy Winehouse of kies je toch liever voor de The Beatles? Of laat je eens verwennen door de beste muziek uit Spanje onder het genot van een tapas of heb je liever een Franse chansons met een goed glas wijn? Natuurlijk valt er ook te dansen tot in de late uurtjes. Van dans tot dance. Keihard feesten op (foute) classics tot meezingen op ballads van Adele.

In het centrum is er op 3e kerstdag de eerste editie van een hele bijzondere  Korenwedstrijd: 7 popkoren nemen het tegen elkaar op met de beste nummers uit de Top 2000. En dit vindt plaats op bijzondere locaties. Zo heeft de V&D een eigen concertpodium maar ook de Gooische Brink is strijdterrein.  Maandag helaas geen wasdag, op de Groest zijn er kampvuren aangelegd voor de troubadouren-tocht met vuren en singer-songwriters.

En dit is slecht een heel klein deel van het programma, mede mogelijk gemaakt door Stadsfonds Hilversum.

Kom ook en beleef het!