2015 winterfair zonnestraalEen sfeervolle drukbezochte winterfair op Zonnestraal ondanks de lichte regen op zaterdag 12 december. Vele kinderen liepen met hun lantaarntje in het bos de sprookjesroute van Maitta’s jeugdtheater, bezochten de kerstman en aaiden de kleine rendieren die voor de arreslee gespannen waren.
5.000 bezoekers, waarvan het merendeel gezinnen met kinderen en ouderen, werden gastvrij ontvangen door de ijskoningin. De kramen werden drukbezocht en de bezoekers genoten van de intieme sfeer en zang in de kerststal op Zonnehoeve.

De winterfair heeft een informele uitstraling. Vele bezoekers uit Hilversum ontmoeten elkaar  en genoten samen van de Hilversumse koren en optredens in de muziektent  met een warm drankje of hapje. De sfeer is heel erg ons-kent-ons, het is een ontmoetingsplek geworden.
Daarnaast werden er dit jaar ook veel bezoekers buiten de regio gesignaleerd.

De zevende editie van de Winterfair was opnieuw een groot succes. Door de bijdrage van het Stadsfonds bleek het mogelijk het event een niveau hoger te tillen, met name op het gebied van promotie/communicatie en het niveau van de activiteiten. Om de winterfair in de toekomst nog succesvoller te krijgen, is er een enquete door leerlingen van het ROC afgenomen tijdens de dag om doelgroep, ervaringen en ontwikkelmogelijkheden in kaart te brengen.

Kijk hier voor foto’s!