Save-the-date-stampDudok Vijverconcert. Mede mogelijk gemaakt door Stadsfonds Hilversum.

Het Dudokjaar in Hilversum ter ere van 100 jaar Dudok wordt op donderdagavond 14 juli 2016 feestelijk afgesloten met een concert op de Raadhuisvijver. Tijdens het Dudokjaar wordt gevierd dat W.M. Dudok op 1 juli 1915 in dienst trad bij de gemeente Hilversum. Willem Marinus Dudok kwam uit een muzikale familie en was dol op muziek.

In het remonstrantse gezin waarin Willem Dudok opgroeide, speelde muziek een belangrijke rol. Zijn vader was een bekend violist, zijn moeder speelde piano en de vier kinderen kregen als vanzelfsprekend muziekles. ‘Mijn gehele leven heeft de muziek grote betekenis voor mij gehad: ik geloof trouwens dat zij voor iedere kunstenaar van waarde is’, aldus Dudok op latere leeftijd.

Vanuit die optiek is het idee voor deze muzikale afsluiting ontstaan. Tegen de achtergrond van zijn wereldberoemde raadhuis van grote allure en tevens rijksmonument wordt dit eigentijdse concert georganiseerd in samenwerking met het Metropole Orkest en de Gemeente Hilversum.

Het doel van het Dudok Vijverconcert is om met elkaar stil te staan bij de architect die Hilversum een gezicht van wereldklasse heeft gegeven en tevens een nieuwe traditie op te starten van een jaarlijks terugkerend muzikaal evenement op de Raadhuisvijver. Tijdens het concert komt zijn werk op een virtuele en virtuoze manier tot leven en wordt eer betoond aan zijn leven en werk (door middel van videoprojecties op de gevel van het Raadhuis).
Daarnaast is dit concert de uitgelezen kans om de link met Hilversum Mediastad te leggen; waardoor het verleden en het bijzondere erfgoed van Hilversum worden gekoppeld aan de historie en toekomst van Hilversum als centrum voor de media.

Gedurende het Dudok Vijverconcert worden er opnames gemaakt door de NOS, die op zaterdag 16 juli op NPO1 worden uitgezonden, waardoor niet alleen de Hilversummer maar heel Nederland (opnieuw) kennis kan maken met het bijzondere erfgoed van deze architect en de prachtige muziek van het Metropole Orkest.

Het Dudok Vijverconcert is een mooie aanvulling op bijvoorbeeld het Hofvijverconcert (festival Classique) of het Prinsengrachtconcert. Het Dudok Vijverconcert doet echt recht aan de bijzondere architectuur die Nederland rijk is en laat het publiek hier op een laagdrempelige manier kennis mee maken.
Samenwerkende partijen: DAC, NOS, Metropole Orkest, Gemeente Hilversum, Stichting Open Studio Dagen.

Het concert vindt plaats op 14 juli 2016 in het Dudokpark op de Raadhuisvijver. Alle Hilversummers uit de gehele stad zijn welkom bij het gratis toegankelijke evenement.

https://www.mo.nl/agenda/2016/dudok-vijverconcert

DudokVijverconcert_14juli2016