Hilversum Alive gaat dit jaar toch door. Dat is te danken aan een gemeenschappelijke reddingsactie van Stadsfonds Hilversum, Gemeente Hilversum en Hilversumse ondernemers. Het Stadsfonds besloot 15.000 euro extra ter beschikking te stellen. Voor de Gemeente was dat aanleiding om ook naar extra middelen te zoeken (15.000 euro), waarna ook de Hilversumse ondernemers zelf nog een duit in het zakje deden door de organisatiekosten met 10.000 euro te verlagen.

Een reddingsactie
Hilversum Alive heeft een langdurige en succesvolle Hilversumse traditie. Voor editie 2018 hebben de organisatoren zich voorgenomen om Hilversum Alive door een meer gevarieerde programmering aantrekkelijker te maken voor een groter publiek. Het bestuur van het Stadsfonds zegt het jammer te vinden dat er nu een eind dreigde te komen aan de traditie. Daarom heeft zij besloten tot een reddingsactie in samenwerking met de Gemeente en de (horeca)ondernemers.

Waarom financiert het Stadsfonds dit project?
Het Stadsfonds is een fonds, dat geld investeert in activiteiten die bijdragen aan verbinding en om de economische slagkracht van Hilversum te vergroten. Het Stadsfonds financiert Hilversum Alive nu voor de eerste keer omdat het evenement zo’n grote betekenis heeft gekregen in de Hilversumse samenleving. Dat laatste blijkt uit de vele teleurgestelde reacties die binnenkwamen na het bericht dat Hilversum Alive geen doorgang zou vinden. Het evenement zal de komende jaren wel meer op eigen benen moeten leren staan, vindt net als de gemeente ook het Stadsfonds.

Gezamenlijk de schouders onder Hilversum Alive
Het Stadsfonds hoopt dat de Hilversumse ondernemers in de extra bijdrage een stimulans zien om gezamenlijk de schouders onder Hilversum Alive te zetten zodat voortgang ook de komende jaren gegarandeerd is en de organisatoren ook bij ondernemers op een breed draagvlak kunnen rekenen.

Wordt sponsor van Hilversum Alive.