zilveren keiTOT 22 NOVEMBER KAN ER GESTEMD WORDEN VOOR DE WINNAAR VAN DE PUBLIEKSPRIJS…dus komt allen!

Op zondag 1 november om 4 uur, was het zo ver. De tentoonstelling van de aanmoedigingsprijs DE ZILVEREN KEI editie 2015 is geopend.

Wethouder voor cultuur en kunst Wimar Jaeger opende ‘de Salon des artistes jeunes’, zoals hij schilderachtig in zijn toespraak het deze aankomend kunstenaars weergaf. ‘Mogelijk zouden juist zij het zijn die de gevestigde kunst zou kunnen uitdagen tot vernieuwend werk.’

De opening werd muzikaal in de aandacht gebracht door het werk van twee jonge DJ’s, leerlingen van Raldi van Trappe van Nachtdokters: DJ Job Oostendorp en DJ Laurens Prins

Zij waren zeer vaardig met de draaitafels en lieten elk hun eigen werk horen. Deze muziek bracht het geheel in een heel eigentijdse sfeer.

De deelnemers dit jaar zijn: Roy Höhle, Rona van Sas, Ludi van Leeuwen, Benjamin Spicher, Hanna Lukács, Cedric Velthuis, Merel Musch en Jurre van Voorst.

Onder het werk behoren foto’s, een beeldende installatie, schilderijen en tekeningen en een multimedia installatie. De werken zijn zeer sterk wisselend van karakter, van stijl en van verbeelding. Voor ieder is er wel iets van zijn smaak te zien.

Tot 22 november kan iedereen het werk komen bekijken en er een stem uitbrengen op het werk van één van de deelnemers. Degene die dan het meeste stemmen heeft wordt de winnaar van de publieksprijs….dus….gaan….kijken….en STEMMEN!

Eén dezer dagen zal ook een professionele jury naar het werk komen kijken. Die bepaalt dan de plaatsen 3 en 2 en de winnaar van de juryprijs.

Initiatiefnemer voor deze prijs voor jonge ‘kunstenaars’ tussen de 16 en 24 jaar is de Gooi en Eemlander. Die heeft daarmee een goede traditie ingezet (1992) die nu ook nog veel belangstelling trekt. Kunstenaarsvereniging GSA heeft de organisatie over genomen en de prijs wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Hilversum, het Stadsfonds Hilversum, de Gooi en Eemlander, GSA/CBK en wordt mede ondersteund door Tante Suiker.

De uitreiking van de publieksprijs én van de juryprijs gebeurt op zondag 22 november om 16.00 uur. Ieder is daar welkom!

De tentoonstelling is vrij toegankelijk en open van dinsdag t/m zaterdag van 12 – 17 uur en op zondag van 14 – 17 uur. GSA / CBK, Langestraat 52 Hilversum.

Foto: is gemaakt door Boris Trentelman