uitreiking impact award 2015 tijdens dag van de duurzaamheidVrijdag 9 oktober vond in Hilversum de Dag van de Duurzaamheid plaats. Een geslaagde dag die gericht was op het versnellen van duurzaamheid. Ruim 60 commerciële en ideële organisaties deden mee en konden genieten van een fairtrade ontbijt, inspirerende sprekers en praktische workshops op het gebied van duurzaamheid. Nicolien van Vroonhoven, Wethouder Duurzaamheid, opende de bijeenkomst en reikte de Impact Award ’t Gooi 2015 uit aan de winnaar: basisschool De KinderCampus. De school werd geroemd om de interactieve en laagdrempelige manier waarop zij haar leerlingen betrekt bij het thema duurzaamheid.

Impact Award

De Impact Award is een erkenning voor de organisatie met de meest waardevolle en duurzame impact. Tientallen organisaties en bedrijven uit het Gooi hebben aan de competitie deelgenomen. De keuze is op De KinderCampus gevallen na zowel een publieksverkiezing als jury-beoordeling. Van Vroonhoven, ook lid van de vakjury, licht de keuze toe. “We staan met elkaar aan het begin van een grote sprong naar een duurzame toekomst. De kracht van De KinderCampus schuilt in het feit dat de duurzame toekomst wordt gestart in de geest van kinderen.”

 

Dag van de Duurzaamheid

De organisatoren, Fairtrade Hilversum en Good2Connect, hebben als doel commerciële en ideële organisaties verder te helpen met fairtrade en duurzaamheid.  Na de uitreiking van de Impact Award ’t Gooi volgden de twee hoofdsprekers van de dag: Rabobank Hilversum en Bureau Mekkes. De Rabobank sprak over hun MVO beleid, terwijl Bureau Mekkes over zijn ervaringen met fairtrade vertelde

 

De deelnemers van Dag van de Duurzaamheid Hilversum konden vervolgens kennis en inspiratie opdoen bij een brede selectie van workshops over fairtrade, MVO, klimaatneutraal ondernemen, duurzame energie, gezonde en duurzame bedrijfsrestaurants en storytelling met duurzame verhalen.

 

Dag van de Duurzaamheid Hilversum is georganiseerd met steun van Gemeente Hilversum.  De gemeente gaf zelf ook een workshop: klimaatneutraal ondernemen. De workshop paste in het Duurzaamheidsprogramma van de gemeente. Ter afsluiting van de dag gaf de gemeente aan 10 gratis Energie scans weg te geven. Bedrijven die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen hiervoor nog steeds in aanmerking komen.

 

De organisatoren

Fairtrade Hilversum en Good2Connect.  Fairtrade Hilversum heeft als doel om samen met inwoners, restaurants, winkels, bedrijven, scholen, kerken en instellingen  de eervolle titel Fairtrade Gemeente te behalen in 2016. Good2Connect Project & Advies biedt innovatieve oplossingen met duurzame winst en sociale impact. Zij bieden onder andere MVO advies en transitiebegeleiding voor zorg en welzijn.

 

Beide organisatoren zijn tevreden over de dag. Er waren veel positieve reacties en dit geeft aanleiding om vooruit te kijken naar een tweede editie in 2016.

 

Dag van de Duurzaamheid werd financieel mede mogelijk gemaakt door Stadsfonds Hilversum. Dit  is een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken zodat alle partijen in Hilversum hiervan profiteren.

 

 

—————————————————————————————————————————

Foto’s van de dag zijn te downloaden via deze link:

https://drive.google.com/folderview?id=0B3dqE7u-_L2iVkVUYkx5RTJsdEE&usp=sharing