IMG_2052Cedric Veldhuis is de winnaar van de “Zilveren Kei”, de Hilversumse prijs voor aanstormend jong kunstenaarstalent, die zondagmiddag is uitgereikt. Jury-voorzitter Stef van Breugel prees Cederic vanwege zijn visie op het kunstenaarschap .

Publieksprijs

Hanna Lukács kreeg de publieksprijs. Aan de stemming daarvoor namen 300 mensen deel. Hanna is de “huisfotograaf” van het Comenius, waar ze studeert in 5 Havo. Ze is 17.

“Kunstenaars laten ons anders kijken naar de gewone dingen die wij op straat zien”. Dat noemde wethouder Wimar Jaeger als een bijzondere kwaliteit en functie van kunst..

Deelname

Er deden 8 kunstenaars aan de wedstrijd mee, waarvan 4 volgens GSA-voorzitter Marie-José van der Sandt tot de absolute kopgroep behoorden.

Stadsfonds

De kunstenaarsvereniging GSA, die de jaarlijkse verkiezing organiseert, is één van de projecten die dit jaar door het Stadsfonds Hilversum wordt ondersteund.

Foto’s: 1.  De winnaars met vlnr juryvoorzitter Stef van Breugel,  prijswinnaar 2015 Cedric Veldhuis, wethouder Wimar Jaeger en publiekswinnaar Hanna Lukács.  2. het werk van Hanna Lukács. 3. Foto van de hand van Cedric Veldhuis, zoals te zien op de expositie bij de GSA-vereniging, Langestraat 52 in Hilversum, www.gsagalerie.nl.

Werk van Hanna Lukacs

 

 

 

 

 

 

 

Foto van Cedric Veldhuis