Band ‘Faradays’ = Made in Hilversum

Dat samenwerken met het Stadsfonds loont bewijst de band ‘Faradays’. De band kwam als winnaar uit de bus van ‘ Made in Hilversum’ , een initiatief dat is bedoeld om talentontwikkeling in de culturele sector te stimuleren. Het is een samenwerking van Podium ‘De Vorstin’, de Wisseloord Studios en het Stadsfonds Hilversum. Aan deze talentenjacht deden 30 bands uit Hilversum en omgeving mee en ‘Faradays’ kwam als winnaar uit de bus.

Band ‘Faradays’ breekt door

Met steun van het Stadsfonds zet het team van Made in Hilversum nu de volgende stap in dit project. Die bestaat eruit dat de band Faradays wordt geholpen met de verdere ontwikkeling van de carrière. Op dit moment wordt gewerkt aan de opname van een nieuwe EP in de Wisseloord-studio in samenwerking met producer Simon Akkermans.
Faraday heeft ook zelf niet stilgezeten en inmiddels een aantal singles uitgebracht, waarvan het nummer ‘Real’ werd gedraaid op NPO Radio 2 in uitzendingen van Stefan Stasse en Gerard Ekdom. Ook kwam ‘Real’ op Spotify.

 

Single ‘Promise’

Single ‘Promise’ kwam op 24 augustus 2018 uit en ging in première via 3voor12. Hierbij werd bekendgemaakt dat Faradays benoemd is tot KX Talent is bij KX Radio. De clip van de single is hier te bekijken.

Popronde

Faradays is geselecteerd voor Popronde, een reizend muziekfestival door Nederland van september t/m november. In diverse steden krijgen (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen.
Op 11 november 2018 is Popronde in Hilversum bij Hi-Fi Klubben. Kom kijken naar Faradays (gratis toegang)