Hilversumse kinderen betrekken bij de duurzame toekomst van hun stad, dat was een droom van de initiatiefnemers van de Hilversum Children’s Designathon. En die droom wordt werkelijkheid op woensdag 9 oktober 2019 met steun van Het Stadsfonds, de Gemeente en de Hilversum100.

Kinderen uit Hilversum bedenken oplossingen

30 kinderen uit de bovenbouw basisschool (groepen 5 t/m 8) gaan oplossingen bedenken voor de problemen die zij zien en ervaren op het gebied van duurzaamheid/CO2-reductie.

Dit doen zij tijdens de Hilversum Children’s Designathon 2019 (HCD2019) onder de bezielende begeleiding van Emer en Isabel van Designathon Works en met hulp van drie enthousiaste vrijwilligers uit Hilversum. De kinderen werken in teams en daarna zijn lokale Hilversumse ondernemers aan zet om samen met een team verder te komen.

Programma

  • Om 13:00uur begint de Designathon in Bibliotheek Hilversum.
  • Van 16:45 tot 18:00 uur presenteren de teams hun uitvindingen in aanwezigheid van wethouder Jan Kastje. Een deskundige jury zal de teams feedback geven.

Iedereen die op zoek is naar inspiratie en goede ideeën en/of geïnteresseerd is om een idee te adopteren wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Prijs winnen tijdens de Dag van de Duurzaamheid

Op 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens deze dag is het mogelijk om voor geselecteerde teams een prijs te winnen. Een geldbedrag dat kan dienen voor het uitwerken van de uitvinding naar een werkend prototype.