Stadsfonds Hilversum ziet zichzelf als een ondersteuner van Hilversumse ondernemers, culturele, maatschappelijke en sportieve instellingen. Het gaat dan om initiatieven die het economische en sociale klimaat in de stad versterken. Deze activiteiten moeten leiden tot een aantrekkelijke stad, waarin inwoners en bezoekers van buiten graag vertoeven, hun bestedingen doen en elkaar ontmoeten.

Succesvolle initiatieven

Het Stadsfonds neemt zelf geen initiatieven, maar stimuleert initiatieven en luistert naar de wensen van bovengenoemde organisaties. Dit leidde de afgelopen 3 jaar tot succesvolle activiteiten (zie onze website), die van Hilversum een interessante experimenteerplek voor jongeren moeten maken (Hilversum Experience), een omgeving waar je tot rust en bezinning kunt komen (Feel Good) en waar het aangenaam vertoeven is (Evenementen). Daarnaast zijn duurzaamheid en initiatieven op het gebied van media een belangrijke prioriteit.

Klachten over gebrekkige communicatie

Download het onderzoek

Een terugkerend probleem, waarop het Stadsfonds vanuit de Hilversumse (culturele) ondernemers steeds weer wordt geattendeerd, is de gebrekkige communicatie over wat er in de stad te doen is. Er gebeurt veel, maar het is moeilijk om erachter te komen wat er gebeurt en wanneer het gebeurt. Dit beeld wordt bevestigd door een onderzoek, dat het Stadsfonds liet instellen naar de vraag, welke mediakanalen het best gebruikt kunnen worden om de informatie te verbeteren.

Oplossing

Ook voor dit veel gesignaleerde euvel van de chaotische communicatie lijkt nu een oplossing op komst. Hilversum Citymarketing werkt de introductie van een City-app, die in de toekomst alle informatie gemakkelijk toegankelijk zal maken. De start is gepland in november, over een jaar zal dit informatiekanaal vol in bedrijf moeten zijn.

Daarnaast komt er op zeer korte termijn een evenementenkalender in print. Daarmee gaat voor veel ondernemers, organisatoren en ook het Stadsfonds een belangrijke wens in vervulling.

Aanbevolen sites voor wie zich in Hilversum wil vermaken

Initiatieven om de communicatie rond de stad te verbeteren blijven ook de komende maanden voor het Stadsfonds een belangrijke prioriteit. Suggesties en initiatieven op dit gebied zijn welkom.
Heb je ook ideeën voor het Stadsfonds? Ga dan voor informatie en voorwaarden naar onze website

Websites die we intussen graag onder uw aandacht brengen, omdat ze goede informatie bieden over wat er in de stad gebeurt zijn: