In opdracht van het Dudok Architectuur Centrum maakte topfotograaf én in Hilversum opgegroeide Iwan Baan het boek ‘Dudok by Iwan Baan’.
Hij maakte imponerende lucht- en straatfotografie door heel Nederland. Het boek laat zien hoe toparchitect Dudok steden uitbreidde vanuit hun specifieke DNA en gebouwen als vanzelfsprekend in hun omgeving plaatste. Met alle in 2020 vastgelegde nog bestaande gebouwen vormt het tevens een prachtig tijdsdocument hoe zijn werk de tijd heeft doorstaan.

Nog steeds van deze tijd

Het fotoboek is ook super actueel in dat de fascinerende luchtfoto’s als inspiratie kunnen dienen voor oplossingen van hedendaagse grote uitdagingen in Hilversum (woningbouw, groen en levendigheid, mobiliteit, duurzaamheid). Er zijn nu namelijk vergelijkbare ruimtelijke uitdagingen als waarmee architect Dudok in 1915 aan de slag ging. Het boek is daarom van grote waarde voor iedereen die zich met de leefomgeving van Hilversum (en daar buiten) bezighoudt.

Mede mogelijk gemaakt door

Dudok by Iwan Baan is tot stand gekomen met financiële bijdragen van

  • Gemeente Hilversum
  • Stadsfonds Hilversum
  • Dudok Architectuur Centrum
  • Nai010 Uitgevers

Te koop: uniek overzicht van het werk van Dudok in Nederland

Boek ‘Dudok by Iwan Baan’ kost € 39,95 en is online te koop bij het Dudok Architectuur Centrum (of bij de boekhandel). Het boek kan, tijdens de lockdown, bij inwoners uit de regio Gooi en Vechtstreek worden thuisbezorgd.