Reden voor het Stadsfonds om financieel bij te dragen
Dit project is erop gericht in Hilversum het vervoer te verduurzamen, de parkeerdruk te verminderen, de doorstroom op de wegen te bevorderen en daarmee het ondernemersklimaat te verbeteren. Tegelijkertijd draagt het bij aan sociale cohesie.

Wat houdt HET rijdt op Zon in?
Per wijk worden 4 elektrische deelauto’s geplaatst, in samenwerking met autodeel-platform Buurauto. Op leasebasis kunnen zo’n 25 mensen en/of diverse bedrijven de auto’s delen. Een groot deel van het (vooral 2e) autobezit kan hiermee worden teruggedrongen. De laadpalen komen op zonnestroom, daarmee kan het laadtarief zeer scherp worden aangeboden.
HET begint met dit project van elektrische deelauto’s op zonnestroom, onder de naam HET rijdt op Zon. Later willen zij zich ook richten op openbaar vervoer, elektrische fietsen en scooters.

Green Deal met de Gemeente Hilversum
De energiecoöperatie Hilversumse Energie Transitie (HET) heeft een Green Deal voor elektrisch deelauto’s getekend met Gemeente Hilversum. De Green Deal heeft als doel in 2020 minimaal 20 deelauto’s in Hilversum van HET rijdt op Zon in gebruik te hebben.

Klik hier voor meer informatie