“Het is voor de eerste keer in de wereld dat de TOP 50 van de beste films vertoond worden die met smartphones gemaakt zijn” vertelt organisator en samensteller Ruud van Gessel. “Het beste uit alle genres en uit alle werelddelen gemaakt door jong talent.”

Fysieke ontmoetingsplaats voor mobile movie makers

Tijdens de Dutch Media Week zijn de Mobile Movie Days (4 t/m 7 september 2018).

De Mobile Movie Days vormen dé fysieke ontmoetingsplek voor de (internationale) makers én hun publiek. Er is nog niet zo’n fysieke plek, dus een kans voor mediastad Hilversum. Het project geeft een nieuwe beweging in de mediawereld in Hilversum. Een reden voor het Stadsfonds om financieel bij te dragen.
#HilversumExperience #Mediastad

www.mobilemoviedays.com

Een verrassend element is ‘MY STORY’

Ruud van Gessel: “Ik ben ontzettend blij dat mede dankzij Stadsfonds Hilversum en Vluchtelingenwerk Nederland een aantal jonge statushouders de kans krijgt om zelf een film te maken met hun smartphones.” Zij volgen nu een opleidingstraject waarna in augustus de opnamen  zullen beginnen. “In de scripts die zij geschreven hebben lees je hun levensverhaal. De oorlog, de reis naar Nederland en hun plannen voor de toekomst in ons land. Dat is voor mij als creative coach een meer dan ontroerende ervaring.”
Instituut Beeld en Geluid werkt nu aan een bijzondere première van de MY STORY films die wereldwijd met een livestream vanuit Hilversum zal worden uitgezonden op Instagram.

#HilversumExperience #Mediastad

Tijdens de Mobile Movie Days zijn er workshops, een MOJO Conference en een Party! Voor alles zijn kaarten te koop via www.mobilemoviedays.com