Afgelopen 14 september is op het Media Park het Biodiversiteitspad, die voert op en rond het Media Park, feestelijk geopend.

De wens tot herstel en vergroting van de biodiversiteit op dit bijzondere bedrijventerrein, is dankzij grote inzet van Ben Bus, in gang gezet. De stichting Media Natuurpark is opgericht met als doel meer leefbaarheid en biodiversiteit op het Media Park en omgeving, waarbij verschillende partijen zoals alle mediabedrijven op het Media Park, de oude Wereldomroep (AVROTROS) en GNR op  aanhaken.

Meerjarenproject

In principe gaat het hier om een meerjarenproject. In de eerste fase zijn de wandelpaden vernieuwd/verbeterd en veilig gangbaar gemaakt en is er een goede samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam voor het maken van een wandel-app. In een andere fase wordt o.a. het amfitheater opgeknapt en weer in gebruik genomen. Het ecologische groenplan wordt uitgevoerd, wat niet in één of twee jaar klaar is: de natuur laat zich namelijk niet dwingen ;-).

Educatief

Het wandelpad vanaf de Insulindelaan (NTR) t/m de GNR-Infoschuur biedt voor groepen kinderen onder schoolbegeleiding en bezoekers aan het Media Park de mogelijkheid om natuuropdrachten te maken waarbij de GNR kan ondersteunen.

Feestelijke opening wandelpad

De biodiversiteitsroute werd officieel geopend door Jan Boon, de landschapsarchitect van het Media Park. Tot zijn verrassing draagt het wandelpad zijn naam.

Mede mogelijk gemaakt door Het Stadsfonds

Het Stadsfonds vond dit een heel compleet idee. Het draagt goed bij aan de leefbaarheid op het park, legt verbinding met de stad en de natuur van het Goois Natuurreservaat. Er is betrokkenheid van veel bijdragende partijen. Daarom is vanuit het Stadsfonds Hilversum Media Park 20.000 euro toegekend.