Een geslaagd initiatief wat mede mogelijk is gemaakt door Stadsfonds Hilversum! Afgelopen week was de prijsuitreiking aan de winnende speurders van het letterspel. In de etalages van de winkels aan de Havenstraat, Vaartweg, ´s Gravelandseweg en Kerkstraat waren ruim dertig winnende en genomineerde foto´s van de Canon Zilveren Camera tentoonstelling te zien en ook letters verstopt. Die vormden samen de zin: “Nieuws wordt gemaakt in de mediastad!” Deze mooie samenwerking tussen winkeliers en museum was één van de initiatieven tijdens de Canon Zilveren Camera tentoonstelling in Museum Hilversum. Bijna 10.000 bezoekers wisten de weg naar deze tentoonstelling te vinden,  een recordaantal.

Junior Canon Zilveren Camera
Ook nieuw dit jaar was het uitgebreide educatieve programma met rondleidingen, speciale lesbrieven voor scholieren en de Junior Canon Zilveren Camera. Door dit soort programma-onderdelen stimuleert Museum Hilversum het gesprek over de schoonheid van de fotografie maar ook over de impact van een foto en het belang van vrijheid van meningsuiting. Tien scholen deden hieraan mee. De winnaars van de Canon camera’s zijn Niels van Kaam van het Roland Holst College met een foto van Hilversum in de sneeuw en zes leerlingen van de Groen van Prinstererschool met een groepsproject over Pesten.

Festival 
Dit jaar werd in Museum Hilversum voor de tweede keer een zevendaags festival over nieuwsfotografie gehouden. De organisatie kijkt terug op een zeer succesvolle festivaleditie. Het inspiratiefestival stond in het teken van actuele ontwikkelingen in de nieuwsfotografie met veel krachtige foto´s en verhalen. Daarbij was er bijzondere aandacht voor het werk van conflict fotografen. In het museum was ook een hommage te zien; de tentoonstelling Jeroen Oerlemans 1970 – 2016.

Nieuwe verbindingen
Door de uitbreiding van het programma, zijn er waardevolle nieuwe verbindingen en samenwerkingen ontstaan. Met winkeliersverenigingen en scholen, maar ook met bijvoorbeeld de beroepsorganisatie voor fotografen DuPho. Die organiseerde voor het eerst een editie van haar succesvolle programma ‘de Donkere Kamer’ in Hilversum. Genoemde initiatieven werden mede mogelijk gemaakt door het Stadsfonds Hilversum, Gemeente Hilversum en de sponsoren van de Canon Zilveren Camera.