Logo_Uitpunt_Hilversum_klein

Op vrijdag 4 september heeft cultuur wethouder Wimar Jaeger het UITpunt Hilversum geopend. Het Stadsfonds Hilversum heeft een bijdrage gedaan aan dit project waardoor het samen met de Gemeente Hilversum en diverse participanten mede mogelijk gemaakt is. Komt u ook eens kijken in de pop-up store in Winkelcentrum Hilvertshof Unit 111?

Wat is het UITpunt?

Iedereen met een vraag over cultuur en uitgaan is welkom in het UITpunt. UITpunt Hilversum levert een bijdrage aan de citymarketing van Hilversum Mediastad, specifiek door het promoten van activiteiten op het gebied van cultuur, uitgaan, media  en stedelijke evenementen. Het UITpunt is een initiatief van Stichting Cultuurnetwerk Hilversum en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hilversum en het Stadsfonds Hilversum. Participanten zijn o.a: Globe, Bibliotheek, MCO, Beeld & Geluid, GSA, Grafisch Atelier, SBK Kunstuitleen Gooi en Eemland en Podium de Vorstin. 

Het UITpunt helpt je verder

Cultuur is iedere dag overal om je heen. Veel regel je in deze tijd met internet. Maar als je aanvullende informatie nodig hebt, je persoonlijk contact wilt, of verrast wilt worden met nog onbekend aanbod, dan is er het UITpunt.

Het UITpunt heeft de uitstraling van een pop-upstore. Het publiek kan drempelloos naar binnen lopen en wordt vriendelijk en actief benaderd. Het concept van de inrichting bestaat uit traditionele winkelelementen, die op een verrassende manier worden ingezet voor het geven van informatie in de vorm van brochures, folders, posters en affiches. Voor een rustig moment is er een leestafel, zithoek en beeldschermen met diverse presentaties. Vanuit de pop-upstore worden ook kleinschalige publiekspresentatie georganiseerd. Dat kan zijn een gitarist, pianist, een voorleesverhaal door de bibliotheek, een koortje, of een dj die lounge muziek draait. Uiteraard op zo’n manier dat het publiek het waardeert.  Het UITpunt zoekt samenwerking met ondernemers, om een bijdrage te leveren aan prettig winkelen. 

Wat doet het UITpunt

  • Het informeert en promoot activiteiten op het gebied van professionele en semiprofessionele  podiumkunsten, film, exposities, en andere media.
  • Het informeert en promoot stedelijke en regionale evenementen. Dit kunnen evenementen zijn op het gebied van cultuur, media, uitgaan, sport.
  • Het informeert en promoot het educatieve cultuur aanbod in Hilversum en de regio.
  • Het informeert en promoot de culturele instellingen van Hilversum.
  • Het biedt de mogelijkheid om tickets te verkopen voor deze programma’s.
  • Het organiseert kleinschalige publiekspresentaties (altijd in samenwerking met een lokale partner) als promotie van programma of organisatie.
  • Het roept mensen op om actief mee te werken aan het realiseren van dit programma aanbod ( bijvoorbeeld door vrijwillig medewerker te worden).

Promotie en informatie

Het UITpunt zal zich hierbij laten voeden door materiaal dat door de instellingen, bedrijven en organisatoren zelf wordt aangeleverd.  Het UITpunt zelf is geen producent van promotie materiaal of moet daarvoor opdracht hebben gekregen van een organisator. De deelnemende instellingen zijn verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de informatie. Het is niet de bedoeling dat ‘politieke’ of ‘acties’ worden gepromoot. Het UITpunt zelf bepaalt hoe, hoe lang, waar en in welke vorm promotie materiaal wordt gepresenteerd.

Openingstijden

De ‘winkel’ is geopend gedurende de openingstijden van het Hilvertshof. In eerste instantie ligt de nadruk op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag, evenals koopzondagen. Uiteraard zijn ook inwoners die niet direct geïnteresseerd zijn in cultuur/media, maar door dit UITpunt getriggerd worden, van harte welkom.

 

uitpunt1uitpunt2