Zondagmiddag 1 september 2019 rond vijf uur startte in Studio 88 aan de Kievitstraat in Hilversum het radiostation Radio100jaar.nl. Een jaar lang zal in de programmering van dit online-radiostation aandacht worden besteed aan alle aspecten van 100 jaar radio. Het officiële startsein werd gegeven door mediawethouder Wimar Jaeger.

Het geluid van radio vanuit de Kievitstraat

Het gelegenheidsradiostation is gevestigd op het adres Kievitstraat 3. Je moet goed zoeken om de toegang te vinden in het rijtje eengezinswoningen in dit straatje dat op geen enkele manier de aanwezigheid van deze bijzondere faciliteit verraadt.

Studio met een rijke geschiedenis

Toch heeft Studio 88 een rijke geschiedenis. Tal van cd’s van bekende artiesten werden hier opgenomen in deze studio die volgens de eigenaar bekend staat om zijn uitzonderlijke kwaliteit. Ooit was het een broodfabriek, de oven staat er nog. Waar vroeger het brood uit de oven rolde vinden we nu een ultramoderne opnamestudio, editfaciliteiten en het online radiostation.

Een jaar lang luisteren naar bekende radiomakers

Het openingsfeestje had het karakter van een mini-reünie van bekende radiomakers. Onder de bezoekers o.a. Veronica dj Wil Luikinga en ex-Tros-dj Ad(je) Roland. Op de foto uitgever Richard Otto van Spreekbuis.nl in gesprek met Adje Roland.

Via de website is het station digitaal te vinden. Op Facebook, met bijna 17.000 volgers, lees je dagelijks belangrijke posts (aankondigingen voor programma’s)

Financiële bijdrage van het Stadsfonds

Het Stadsfonds steunt dit project met een bedrag van 10.000 euro, omdat het inhoud geeft aan het profiel van Hilversum als mediastad.