Dutch Drone Festival logo

Op 2, 3 en 4 september 2016 – tegelijkertijd met de Open Studio Dagen – is er voor het eerst in Nederland een Dutch Drone Festival. Dit driedaagse festival maakt deel uit van de Dutch Media Week en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stadsfonds Hilversum en de gemeente Hilversum. 

Tijdens het Dutch Drone Festival kun je de Drone Experience bezoeken in Studio 22 op het Mediapark, op 3 en 4 september. Drone-races en demonstraties worden gehouden en is er de mogelijkheid om zelf met een drone te vliegen. 

In het kader van het festival vindt op 2 september ook het eerste groot drone-congres van Nederland plaats.

Tijdens deze Drone Talk komen drone-experts en wetenschappers aan het woord over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van drones. Ook wordt ingegaan op de discussie rond drones met betrekking tot veiligheid en privacy.’

Zo spreekt drone-onderzoeker Guido de Croon van de TU Delft over de maatschappelijke voordelen van drones, Jan-Floris de Boer (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum) over de regelgeving en Lars Sang Mo Boom (Formula FPV) over drone-races. Wiebe de Jager (oprichter van Dronewatch.nl) en Parcival Hofland (AIRfootage.nl) gaan in op de verschillende drones en de certificering.

Na de sprekers volgt een discussie onder leiding van Frank du Mosch.

Wie zich snel inschrijft voor de Drone Talk krijgt korting op de toegangsprijs.

Meer informatie over het Dutch Drone Festival en inschrijven voor het congres: www.dutchdronefestival.nl