The Boardroom Hilversum

Als je niet meer weet wat het project ‘The Boardroom Hilversum’ inhoudt lees dan eerst dit bericht.
De organisatoren zijn in maart 2020, net vóór de coronacrisis, gestart met de 3e editie. Hoe anders kan het lopen dan je van te voren gepland en verwacht had?

Zo gaat The Boardroom Hilversum om met de lockdown:

Benjamin & Chudy, projectleiders vertellen: “Naast de publieke online webinars bieden we ook een exclusief programma aan voor de leden van the Boardroom. Zoals in de update beschreven van een aantal weken geleden is dit het programma waar ze zich voor hebben aangemeld. En we bieden individuele coaching en ondersteuning om de jongeren te pushen om hun ondernemingsidee een stap verder te brengen. We zijn positief verbaasd over de commitment die de leden tonen, de progress die ze maken en de bereidheid van alle ondernemers om online in te pluggen i.p.v. een live-talk.
Van de 20 boardmembers zijn 16 betrokken en dat is gezien de online switch echt veel. Daarnaast haken er tijdens de open webinars een hoop andere jongeren aan. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die op ons festival wilden komen en nu alsnog gevoed worden. Natuurlijk, de situatie is allesbehalve ideaal, maar stilstaan doet the Boardroom zeker niet!”
Op www.theboardroom.live/online vind je een groot aantal webinars. En om een beeld te geven van het originele plan van the boardroom een link naar de 1e avond die wel live plaats kon vinden.

BalliBalli035

Als je niet meer weet wat het project ‘BalliBalli035’ inhoudt lees dan eerst dit bericht.
Het doel van dit project is het versterken van de economische en maatschappelijke positie van jongeren uit voornamelijk Oost Hilversum. Maar hoe doe je dat in coronatijd? We vragen het aan Rachid Moamedi & Youssef Douzi, die het project BalliBalli035 begeleiden vanuit Stichting Fitin.

BalliBalli035 tijdens de coronacrisis

“Afgelopen weken stond voornamelijk in het teken van online actief zijn. We hebben contact via sociale media met de jongeren. Vooral WhatsApp, Snapchat en Instagram doen het goed bij de jongeren. Daarnaast zijn we ook actief via Microsoft Teams. We merken dat beetje bij beetje jongeren dat ook gaan gebruiken. Het zou natuurlijk top zijn als we groepsactiviteiten via Microsoft Teams zouden kunnen organiseren. Zo ver zijn we helaas nog niet. We merken toch dat jongeren liever gebruik blijven maken van hun vertrouwde programma’s.”

Samenwerking met andere jongerenprojecten

“Naast het online actief zijn, hebben we ook contact opgenomen met projectleiders van andere projecten, zoals het Stadsfonds had voorgesteld.

Met The Boardroom Hilversum zijn we in gesprek gegaan. Naar aanleiding daarvan hebben zich 2 jongeren van onze groep zich aangemeld en een webinar bijgewoond.
Het doel van deze jongeren is om een eigen kledinglijn op te zetten. De webinar die The Boardroom Hilversum organiseerde was in dit geval met de eigenaar van kledingmerk “In Gold We Trust”. De jongeren waren enthousiast en vonden het top dat we ze konden koppelen aan dit project, dat ook door het Stadsfonds wordt gesteund. Ik denk dat daar onze meerwaarde zit. Wij kennen de jongeren en wat er speelt en kunnen de verbinding met het bedrijfsleven maken.
Via Instagram houden we de verschillende webinars van The Boardroom Hilversum in de gaten en promoten we de webinars onder de jongeren van BalliBalli035 zodat ze deze kunnen bijwonen. Hier krijgen wij inmiddels ook al vragen over van de jongeren.”

“De Cityrun en Obstacle Run zijn dit jaar helaas afgelast. Maar we zullen ook het contact met deze partijen binnenkort oppakken zodat we samen kunnen bekijken hoe we met elkaar kunnen samenwerken. We gaan de komende weken door met de ingeslagen weg!”